Winterstalling

Winterstalling binnen in een goed geisoleerde botenloods is het behoud van uw schip. Het verfsysteem gaat beduidend langer mee, teak en ander hout gaat minimaal 2 keer zolang mee. Vorst schade aan polyester wordt voorkomen.

Marnemoende heeft de beschikking over 4000 m2 botenloods. Deze zijn goed geïsoleerd, hetgeen betekent dat er bijna geen condensvorming plaats vind. Tot matige vorst zijn ze zelfs vorst vrij.

Bij het uit het waterhalen van de schepen, wordt het onderwaterschip schoongespoten, de romp gewassen en ontkalkt (de kalk spetters op de romp verwijderd). Zodoende zijn de boten klaar om gepoetst te worden (eventueel kunnen wij dit voor u doen).

Wij adviseren om net voor het uit het water halen de motor van antivries te voorzien. Dit kunnen wij voor u doen. Wij gebruiken het biologisch afbreekbare Bio-G12 antivries. Als Blauwe Vlag Haven promoten wij dit. In het voorjaar komt alle antivries met het starten van de motor in het oppervlakte water.

Buitenboordmotoren hebben geen antivries nodig. Wanneer deze motoren achterop de boot in het water blijven, mag de motor tijdens vorst niet gekanteld zijn. Schepen met heckdrive, dienen door specialisten winterklaar gemaakt te worden. Wij kunnen daarvoor adressen geven.

De schepen worden in de winterstalling opgebokt, kleinere boten worden gestapeld in kratten. De jachthaven beschikt over allerlei opstel materiaal, zodat ieder schip is af te bokken. De winterstalling is geopend op de zaterdagen, door de weeks zijn de loodsen alleen na afspraak geopend. De jachthaven is tussen 15 november en 15 maart op zondag gesloten. Met kerst, oud en nieuw, is de jachthaven gedurende 2 weken gesloten.

Voor de winterstalling van ongeveer 1 november tot 1 april, hanteert Marnemoende de Hiswa algemene voorwaarden . In ieder geval dient iedere booteigenaar zijn eigen boot verzekerd te hebben. Omdat er meer aanvragen voor winterstalling zijn dan plaats hanteert Marnemoende  de volgende plaatsings volgorde : eerst inventarisatie bij gebruikers van de winterstalling van het afgelopen winterseizoen, dan op volgorde van de wachtlijst van ligplaats houders in jachthaven Marnemoende, dan op volgorde van de wachtlijst van booteigenaren buiten Marnemoende. Voor gebruikers van de winterstalling die ook een ligplaats hebben in de jachthaven van Marnemoende is er een kortingsregeling.

Marnemoende beschikt over 4 hallen. Een van de 4 hallen wordt na 15 april klusloods. Boten die hierin geplaatst worden voor winterstalling, worden voor 10 april te water gelaten. Voordat de boten de winterstalling in gaan wordt de booteigenaar gevraagd wanneer, (voor of na 10 april) de boot weer in het water gelaten wordt.

Voor boten op trailer die jaarrond in de bootloods liggen heeft Marnemoende speciale plaatsen. In het zomerseizoen staan ze in een loods, waarvan de booteigenaar zelf een sleutel heeft, en met de auto bij de boot op trailer kan komen. Bij deze plaats zit het gebruik van de hellingbaan inbegrepen. Er kan dan ook op andere plaatsen gehellingd worden. In principe kan in het zomerseizoen 24 uur per dag de boot op trailer worden opgehaald en terug gebracht.

 

 

Informatieaanvraag Winterstalling Marnemoende Jachthaven

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

file: