Voorzieningen

Ruim sanitair, in drie groepen verdeeld, waarvan een groep is ingericht voor familie gebruik met voorzieningen voor gehandicapten.

De dagelijkse schoonmaak wordt verzorgt door onze groep mensen met een verstandelijke beperking (zie video opname “werken bij Marnemoende”) Wij zijn trots dat deze mensen in onze prettige werkomgeving kunnen werken. De wasserette is voorzien van een wasmachine en droger.

Voor de kinderen is op ons tentenveld een pegadamon klimrek en een nest schommel. Daarnaast zijn er diverse veldjes voor balsporten, en is er een zandbak met zeilboot, windwatermolen en zand met waterspeelobjecten.

Het pompstation voor het uitpompen van vuilwater en bilgewater uit de boten ligt aan de Hollandse IJssel, te gebruiken door ligplaatshouders, passanten en voorbij varende schepen. Naast dit pompstation is een uitstortplaats voor chemisch toilet. Op dit punt kan ook water ingenomen worden.

Voor de campers zijn er individuele stroomaansluitingen. Over de steigers verspreid zijn er 6 wateruitgifte punten en 175 stroomaansluitingen, 10 of 16 ampère. Hierdoor is ieder schip bereikbaar met water en stroom. Wifi is vrij beschikbaar, zonder code, onder de naam Marnemoende Wifi.

Flessen gas zijn te koop, eventueel kunnen simpele reparaties worden verricht (zie onderhoud)

Bij de ingang van de steigers is een toegangshek geplaatst, te openen met een transponder (blauwe druppel) Passanten krijgen een tijdelijk kaartje welke toegang verschaft. De steigers zijn 2,10 meter breed, en er zijn 60 zwemtrappen gemonteerd. Op tien plaatsen in de jachthaven zijn  reddingsboeien en brandblussers aanwezig. Aangegeven op ons informatie paneel bij het toegangshek.

In het havenkantoor treft u allerlei kaarten voor fietsen, wandelen of varen aan. Ook vindt u daar informatie over activiteiten in de omgeving. Als service voorziening heeft Marnemoende fietsen te huur. IJsselstein is daarmee goed bereikbaar. In het havenkantoor zijn verse broodjes te bestellen, welke ’s morgens aldaar afgehaald kunnen worden. Marnemoende heeft gekoelde blikjes frisdrank te koop. In de maanden Juli en Augustus is een krantje verkrijgbaar. 

Het terrein wordt in het vaarseizoen tussen 21.30 en 06.00 uur afgesloten d.m.v. een slagboom. Om het terrein in deze periode te verlaten moet een euromunt worden ingeworpen. Om het terrein op te komen is niets nodig, gewoon naar de slagboom rijden. Tussen 's morgens 06.00 uur en 21.30 uur staat de slagboom gewoon open. De slagboom is ter bescherming van geparkeerde auto’s en andere spullen (ook die van u) op de haven.